Poza din CV: tot ce trebuie sa știi

contact
0

Ti-ai redactat CV-ul, dar nu stii daca trebuie sa ii atasezi o fotografie sau nu. Poate cantari aceasta in favoarea ta sau mai bine te lipsesti de ea? Iata parerea specialistilor in recrutarea fortei de munca.

In privinta atasarii unei fotografii la CV, parerile sunt impartite. Pe de o parte, fotografia induce o anumita impresie angajatorului care analizeaza CV-ul, putand duce la o reactie subiectiva fata de solicitant. Pe de alta parte, angajatorul „cunoaste” de la inceput persoana respectiva, CV-ul are un aspect mai prietenos, iar interviul propriu-zis demareaza de la un nivel de comunicare mai apropiat.

Unele persoane considera ca un CV trimis impreuna cu o fotografie „da mai bine”, altii, dimpotriva, considera acest lucru prea pretentios. Are nevoie intr-adevar angajatorul sa stie cu cine va sta de vorba sau realizarile profesionale cuprinse in CV trebuie sa constituie centrul de forta al aplicantului?

Pot exista situatii in care fotografia sa nu fie foarte reprezentativa, persoana sa nu fie foarte fotogenica si, ca atare, sa constituie un dezavantaj. Noi recomandam evitarea atasarii fotografiei la CV daca acest lucru nu este solicitat expres, atuul principal in evaluarea CV-ului trebuind sa ramana experienta profesionala si aptitudinile persoanei. In plus, in situatia in care CV-ul este transmis prin fax, nu este chiar deloc indicat.

Daca fotografia este solicitata in anuntul de angajare, recomandam formatul tip european – pasaport si evitarea fotografiilor artistice de format mare, care pot sa dezavantajeze aplicantul (exista cazuri de fotografii in care aplicantul era insotit de prieteni…)”.

In concluzie, de cele mai multe ori, CV-ul impreuna cu scrisoarea de intentie sunt suficiente pentru a aplica pentru un post. In unele cazuri insa, angajatorii pot solicita candidatului o fotografie atasata CV-ului. Daca acest lucru nu este mentionat precis sau esti inca nelamurita, intreaba persoana de contact daca este necesara sau nu o fotografie, pentru a te putea adapta cerintelor.

Leave us a comment